Ažurirani MacBook Air i MacBook Pro!

MacBook Air model koji je osvježen lani dobio je tihu nadogradnju, dok je MacBook Pro osnovne razine postao moćniji te se sada opremljen i Touch Barom.

Prošlogodišnji MacBook Air dobio je True Tone zaslon, što znači da se boja tona zaslona sada automatski prilagođava ambijentalnom osvjetljenju, što uporabu tog laptopa čini ugodnijom. To je jedina promjena u tehničkim detaljima uređaja koja je do sada zapažena.

Međutim, osnovni 13-inčni model MacBooka Pro, jedini model MacBooka Pro bez Touch Bara, sada je opremljen tom značajkom. Uz Touch ID – baš kao u snažnijim modelima – i T2 sigurnosni čip predstavljen u MacBook Air modelima sada je dodan svim MacBookima.

Također, umjesto 7. generacija dvojezgrenog Intelovog procesora od 2.3 GHz, ova serija sada uključuje 8. generaciju četverojezgrenog Intelovog procesora od 1.4 GHz. A grafička kartica koja je uključena nadograđena je na Iris Graphic Plus 645.

Moramo se nositi i s nekoliko gubitaka. Od sada više nema 12-inčnog MacBooka i klasičnog MacBooka Air.

Lansiranje 12-inčnog MacBooka bio je važan datum u povijesti tvrtke jer se radilo o prvom uređaju koji je imao trenutni izgled MacBooka i USB-C konektore. Nažalost, ova serija nije nadograđena od 2017.

Njegova je svrha bila vrlo upitna i stalno se uspoređivao s MacBook Air modelima, koji su se smatrali praktičnijima i jeftinijima. Možda je upravo to i razlog zašto je Apple odjednom odlučio povući ovaj model iz proizvodnje.

Drugi veliki gubitak je povlačenje klasičnih MacBook Air modela, čiji se dizajn nije promijenio od 2008. godine. Taj čuveni model sada ide u novu etapu života s novim izgledom, Retina zaslonom i True Tone tehnologijom.

S ove tri drastične promjene, Appleova selekcija MacBooka postala je transparentnija i logičnija, jer od sada možete birati između samo tri opcije: Retina MacBook Air, 13-inčni MacBook Pro i 15-inčni MacBook Pro s raznim značajkama.

Ako se želite držati klasičnog Aira, preporučujemo vam da što prije donesete odluku, dok još ima zaliha.