Kako se Apple Watch uklapa u vaš život?

Appleov pametni sat dio je njihove palete proizvoda od 2015. godine. U zadnjih pet godina postao je jedan od omiljenih dodataka njihovih korisnika. Ako i vi razmišljate o kupnji, pomoći ćemo vam da odlučite bi li se takav uređaj uklopio u vaš život.

Pametni satovi zanimljiv su segment industrije izrade satova. Neki se kunu u njih, a neki se i dalje drže klasičnih satova. Naravno, promjena nije uvijek laka. Da bismo vama olakšali donošenje odluke, izdvojili smo tri stvari koje bi vam mogli biti važne.

Svakodnevni život

Stalna povezanost na mrežu postala je uobičajena stavka u našim životima. Obitelj, prijatelji i posao zahtijevaju stalnu pažnju. Apple Watch je odličan partner jer prikazuje obavijesti u realnom vremenu i to na vašem zapešću. To je puno jednostavnije nego da stalno morate posezat u džep ili torbu po mobitel. Možete odmah odgovarati na poruke pomoću diktiranja, emotikona, ručnog pisanja ili klasičnih poruka, te odgovoriti na pozive jednim dodirom.

U kalendaru možete pratiti nadolazeće događaje, te postavljati alarme i podsjetnike. Mnogo ljudi voli da ih ujutro probudi nježno vibriranje sata na zapešću. Također, postoje tzv. prilagođeni brojčanici koje vam omogućuju da sami odredite koje će obavijesti uređaj prikazivati.

S lansiranjem usluge Apple Pay, od sada možete vršiti plaćanje jednostavnim pokretom ruke. Ne trebaju vam kreditna kartica ili iPhone, sat je dovoljan za sve transakcije. Tu je i integrirana pomoćnica Siri. Sat funkcionira i kao daljinski upravljač za Apple TV i druge uređaje sustava HomeKit.

Obavijesti, podsjetnici, alarmi, pozivi, poruke i plaćanje: sve korisne funkcije koje se mogu obavljati na iPhoneu, ali uz Apple Watch kao da imamo osjećaj da nam sve ide lakše.

Zdravlje

Apple Watch ide ruku pod ruku sa zdravljem i vježbanjem. Sam iPhone nije dovoljan. Osnovna i ključna značajka je senzor za praćenje otkucaja srca, te ugraženi EKG senzor (samo od Series 4 nadalje). Ta dva alata mogu vam pomoći da pratite zdravlje srca te da na vrijeme budete svjesni mogućih problema.

Tu je i praćenje menstrualnog ciklusa, detekcija razine buke te automatska detekcija pada (također samo od Series 4).

Da biste ostali zdravi, važno je redovito vježbati. Apple Watch bit će vaš savršen partner u tome. Ugrađeni sustav za praćenje aktivnosti omogućuje vam da bilježite svoje treninge, bilo da se radi o trčanju, vožnji bicikla ili jogi. Sat će nagraditi vaš krv, znoj i suze popunjenim prstenima aktivnosti te značkama. Također, svakih sat vremena podsjeća vas da se ustanete i kratko prošećete. Prati sve vaše pokrete u doslovnom smislu.

Stil

Bez obzira na sve, Apple Watch je i stilski dodatak. Kada pronađete boju koja vam najviše odgovara, lako ćete pronaći odgovarajuće dodatke, poput remena i spremnika. Da ne spominjemo i bogat izbor lica sata, ovisno o vašem raspoloženju i stilu.

Ukratko, Apple Watch ima mnoštvo korisnih značajki, a najveća prednost jest što sve one dolaze u maloj veličini. Pouzdan je, a uz malo personalizacije može vam uistinu pomoći u raznim stvarima.