Obnovljena stranica Apple ID-a u Postavkama sustava

S macOS-om Catalina, Apple je predstavio nov i jednostavan način pristupa i upravljanja Apple ID računom. Možete promijeniti svoje ime, telefon i adresu e-pošte, provjeriti podatke o plaćanjima i dostavama, te brinuti o svim vašim uređajima s jednog mjesta.

Evo kako možete pristupiti podacima Apple ID-a u Postavkama sustava na Mac uređaju.

Otvorite Postavke sustava pritiskom na tipku u Docku ili pritiskom na ikonu Applea u izborniku.

Sada u glavnom prozoru Postavki sustava imate opciju pristupa informacijama o svom Apple ID računu.

S lijeve strane imate i jednostavne opcije za pregledavanje.

Pregled: Odjavite se iz svog računa i provjerite sve informacije o Apple ID-u i politikama privatnosti.

Ime, telefon, E-mail: Upravljajte svojim kontakt informacijama. Promijenite svoje ime, ispravit datum rođenja, dodajte i brišite telefonske brojeve i adrese e-pošte te provjerite svoje podatke za autentikaciju.

Lozinka i sigurnost: Promijenite svoju lozinku i provjerite kada ste je posljednji put promijenili, uredite odabrani telefonski broj od povjerenja, primite verifikacijski kod za prijavljivanje u drugi uređaj te provjerite detalje o autentikaciji.

Plaćanje i dostava: Uredite zadane podatke za kupnje, provjerite stanje na Apple Cash i Apple Card računima, ako ih imate, te uredite adresu za dostavu.

Sljedeće dvije opcije omogućuju vam upravljanje iCloud postavkama te medijskim sadržajima i kupnjama.

iCloud: Umjesto zadane iCloud opcije na glavnom zaslonu Postavki sustava, sada ćete ovdje upravljati svojim iCloud računom. Sinkronizirajte aplikacije označavanjem kućica, kao i prije. Imate i opciju za upravljanje svojim prostorom za pohranu na iCloudu.

Medijski sadržaji i kupnje: Ovdje možete promijeniti postavke za kupnje u App Storeu, Books Storeu, za besplatna preuzimanja i kupnje u aplikacijama. Ako kliknete na tipku za upravljanje pretplatama i računima, automatski će se otvoriti App Store.

Upravljajte svojim uređajima

Zadnji dio posvećen je upravljanju uređajima. Na popisu ćete vidjeti sve svoje uređaje, koje potom možete prilagođavati i uređivati.

Primjerice, ako otvorite iPhone ili iPad, moći ćete vidjeti podatke poput modela, verzije i serijskog broja, te provjeriti je li uključena opcija Find My, kada je izrađena zadnja sigurnosna kopija i sl.

Opcije ovise o uređaju, ali za sve (osim za Mac uređaj) imate opciju uklanjanja iz računa na dnu.