Unsplash – hrpa besplatnih slika

  App Store je pun aplikacija koje nude besplatne pozadinske slike. Većina ih je puna reklama, a kvaliteta slika ponekad je u najmanju ruku upitna. Ali s Unsplashom možete zaboraviti na sve takve probleme.

  Odabir pozadinske slike na bilo kojem uređaju često je važan detalj. Iako osobno preferiram zadana rješenja, brzo mi dosade, a onda potražim pomoć Unsplasha.

  Unsplash je stranica za fotografije, pokrenuta 2013. godine. Iza nje se kriju tri mlade osobe, a njihova platforma omogućuje stvarateljima da objavljuju svoje nekorištene radove besplatno. Ta je digitalna galerija započela s desetak slika, a danas ih je dostupno više od 850.000, dok se broj djelitelja povećao na 100.000.

  Najveća prednost ove usluge jest ta da slike možete koristiti za različite stvari. Sve slike s Unsplasha mogu se besplatno preuzeti te upotrebljavati bez ikakvih referenci na stvaratelja, a za potrebe stvaranja vlastite internetske stranice, marketinških materijala i drugih projekata. Slike imaju dovoljno dobru rezoluciju da se mogu upotrijebiti kao pozadine na mobitelima.

  Sada je ta kolekcija dobila i službenu aplikaciju. Ona zauzima tek 3,7 MB prostora, radi brzo i pouzdano, te ima pregledno sučelje. Zahvaljujući lakom pretraživanju, možete pristupiti hrpi slika koje odgovaraju vašem ukusu i željama.

  Da biste preuzeli sliku, samo dodirnite tipku u gornjem desnom kutu i ona će se automatski pohraniti u vašu galeriju. Također, možete provjeriti sve informacije o rezoluciji, uređaju kojim je slika snimljena i sl.

  Također, aplikacija je dostupna i u Dark Modeu. Meni to nije tako važno, osobito zato što je 90% zaslona prekriveno ikonama slika, ali nekima to možda puno znači. I nema reklama – ja još nisam naišao ni na jednu, a aplikaciju koristim više mjeseci.

  Uporaba ove aplikacije ne zahtijeva registraciju. Ako se ipak odlučite pridružiti zajednici, moći ćete uživati u mogućnosti da dijelite svoje uratke te stvarate vlastite kolekcije. Osim aplikacije za iOS, postoji i verzija za macOS, ali u tom slučaju možda je jednostavnije da upotrijebiti internetsku stranicu,

  Koju pozadinsku sliku trenutno imate?