Blog

Kako razmjenjivati lozinke putem AirDropa između uređaja i kontakata

iOS 12 i macOS 10.14 Mojave predstavili su novu značajku koja vam omogućujete da bežičnim putem šaljete spremljene lozinke za internetske stranice ili aplikacije s jednog iPhonea, iPada ili Maca na drugi uređaj u blizini, a sve putem AirDropa, Appleove značajke za razmjenu datoteka između uređaja unutar ekosustava.

Saznaj više

Kako postaviti i koristiti opciju Odgovori porukom na iPhoneu

Znate ono kada vam zvoni mobitel, ali ne možete se javiti? Možda ste na sastanku, vozite ili ste u kinu. U takvim slučajima, iPhone vam nudi korisnu opciju odgovaranja pozivatelju putem unaprijed pripremljene poruke. Radi se o opciji Odgovori porukom, a mi vam donosimo upute kako je postaviti i upotrebljavati.

Saznaj više

Kako prilagoditi veličinu ikona na iPadu

Redizajnirani početni zaslon u iPadOs-u odlično izgleda i funkcionira, a čak možete prilagoditi veličinu ikona aplikacija te odabrati veće i razmaknutije ikone, ili pak manje i gušće raspoređene pa da vam na zaslon stane više sadržaja.

Saznaj više

Prilagodite vidljivost AirDropa putem Kontrolnog centra

Kontrolni centar na iOS-u daje vam izravan pristup prečacima za stvari koje često koristite, poput povezivanja na Wi-Fi mrežu i uključivanja i isključivanja Bluetootha. Većina kontrola vidljiva je na prvu, ali neke su opcije skrivene, poput opcije za vidljivost AirDropa.

Saznaj više

Kako koristiti Diktafon na Apple Watchu

Aplikacija Diktafon može biti vrlo korisna jer vam omogućuje snimanje audio bilješki ili snimanje razgovora, odnosno nečijeg govora. To je najjednostavniji način vođenja bilješki na Apple Watchu. Osim toga, te se snimke sinkroniziraju s vašim iPhoneom, iPadom i Macom kada koristite isti Apple ID na svim tim uređajima.

Saznaj više

Obnovljeno upravljanje preuzimanjem na Safariju

S novim iPadOS-om i iOS-om 13 Apple napokon donosi računalne mogućnosti Safarija na svoje tablete i pametne telefone. Jedno od njih je i upravljanje preuzimanjem, koje vam omogućuje da pratite sve preuzete datoteke na transparentniji način te da ih lakše pronađete kada ih pohranite.

Saznaj više

Appleov novi projekt Catalyst

Prilikom objavljivanja novog macOS-a Catalina, u prvom su planu bile funkcije i značajke poput Sidecara i Apple Arcadea, dok je tehnologija nazvana Catalys ostala po strani. Međutim, radi se o vrlo važnoj inovaciji.

Saznaj više

Proizvodi 1 do 12 od 104 ukupno

Stranica