Apple slavi Dan žena

Svojim novim sadržajem u suradnji s uspješnim ženama i Beyonce slave nadolazeći Dan žena.

U novoj sesiji serijala Behind the Mac, Apple se usredotočio na nadolazeći Dan žena 8. ožujka.

Video nastao povodom tog događaja snimljen je u crno-bijeloj tehnici te prikazuje fotografije 16 različitih žena koje su sve uspješne u svom području rada. U videu se krije i iznenađenje: u desetoj sekundi videa na zaslonu feminističke aktivistice i novinarke Glorije Steinem može se vidjeti G4 Cube. U pozadini se čuje Beyoncina pjesma Flawless iz 2013. godine, a sve počinje govorom nigerijske spisateljice Chimamande Ngozi Adichie.

U videu su uključene brojne uspješne žene, poput zvijezda Lady Gage, Olivie Wilde i Alicie Keys. Tu su i Malála Júszafzai, najmlađa osvajačica Nobelove nagrade, Audrey Gelman, prva čelnica neke tvrtke o kojoj se pisalo u poslovnom časopisu, Black Mambas te jedinica za borbu protiv krijumčara iz Južnoafričke Republike.

Snimku je podijelio i Tim Cook na svom Twitter računu:

Osim ovog Behind the Mac videa, Apple je organizirao i niz događaja diljem svijeta, pod naslovom She Creates. Posvećeni su predstavljanju inspirativnih stvarateljica na području dizajna, fotografije i filma. Vode ih poznate žene, poput pjevačica Meghan Trainor i Victorie Monette dizajnerice Carle Fernandez.

I Appleove virtualne platforme nude iznenađenja. U App Storeu se nude igre povezane sa ženama, dok se na Apple TV-u može naći kolekcija povezana s Danom žena. Korisnici će u nedjelju, 8. ožujka, moći slušati podcaste koje vode žene te uživati u sadržaju posvećenom ženama i njihovim pričama Na Apple Booksu će izvanredne žene predstavljati knjige koje vole čitati.

I naravno, ne smijemo zaboraviti na uobičajeni izazov na Apple Watchu. Da biste ostvarili zadani cilj, morate odraditi 20 minuta vježbe poput hodanja, trčanja ili kretanja u kolicima. Oni koji izvrše zadatak, osvojit će uobičajenu značku.

Izvor: Apple Newsroom