Kako dati prednost kod preuzimanja aplikacija i ažuriranja na iPhoneu

Jeste li ikada istovremeno preuzimali ili ažurirali veći broj aplikacija, te odjednom shvatili da jednu od njih morate što prije upotrijebiti? iOS ima značajku koja će vam se svidjeti: sada možete dati prednost jednoj od aplikacija koje se preuzimaju kako bi skočila na početak reda.

Ako ste postavili automatsko ažuriranje aplikacija na svom iOS uređaju, vjerojatno se nećete često naći u situaciji da odjednom ažurirate hrpu aplikacija. Ipak, to se zna povremeno dogoditi. Možda ste upravo ažurirali cijeli sustav, pa su vam za veliki broj aplikacija odjednom dostupna nova ažuriranja.

Ova značajka funkcionira samo na iPhone i iPad uređajima s 3D touchom. Ako vam se istovremeno ažurira veliki broj aplikacija, a vi shvatite da vam jedna od njih hitno treba, čvrsto dodirnite tu aplikaciju kako biste otvorili izbornik.

Kada istovremeno preuzimate veći broj aplikacija, čini vam se da to traje čitavu vječnost. Možda postavljate novi uređaj pa morate preuzeti hrpu stvari, a možda ste i neko vrijeme zanemarivali redovita ažuriranja, pa su vam sada došla na naplatu.

Prilikom preuzimanja aplikacija, njihov je redoslijed uglavnom nasumičan. Ali ako želite da se prvo preuzme aplikacija za email, dok igre mogu čekati, postoji način da joj date prednost i tako ubrzate cijeli postupak preuzimanja.

Prioritizirajte odabrane aplikacije prilikom preuzimanja na iPhoneu

Kada se aplikacija počne preuzimati, to ćete vidjeti na zaslonu. Dakle, kada se pojavi onaj krug koji se okreće, dajte toj aplikaciji prioritet pomoću 3D toucha. Dodirnite aplikaciju i nastavite je držati pritisnutom. Kada se pojavi izbornik, odaberite Prioritiziraj preuzimanje.

Primijetit ćete i opciju Pauziraj preuzimanje. Ako odaberete tu opciju, možete odgoditi preuzimanje. Pritom ćete vidjeti mali simbol pauze na aplikaciji, a umjesto njezinog imena pisat će Pauzirano. Ovo je zgodno za one aplikacije koje želite posljednje preuzeti. Kada ste spremni nastaviti s preuzimanjem, samo dodirnite aplikaciju.

Naravno, ako ste se predomislili i više ne želite preuzeti odabranu aplikaciju, uvijek postoji i opcija Poništi preuzimanje.