Omogućite sinkronizaciju iPhonea i Mac uređaja putem Wi-Fi veze

Kako je Apple uklonio aplikaciju iTunes iz aplikacija dostupnih za macOS, zamijenile su je druge aplikacije, poput Findera. Novi sustav sada omogućuje da svoje macOS i iOS (iPadOS) uređaje sinkronizirate žično, ali i bežično. Međutim, povezivanje bi moglo biti problematično.

Možete sinkronizirati sadržaje sa svog Mac i iOS uređaja ako su povezani na istu WI-FI mrežu. Da biste postavili sinkronizaciju putem Wi-Fi mreže, prvo povežite svoj iOS uređaj s Mac uređajem putem USB ili USB-C kabla. Potom uključite sinkronizaciju putem Wi-FI mreže te prilagodite postavke kako žečite. Od sada, svaki put kad se vaš iOS uređaj poveže s Mac uređajem putem Wi-Fi, sadržaj će se automatski sinkronizirati.

Da biste to napravili:

Povežite svoj iOS/iPadOS uređaj s Mac uređajem koristeći USB ili USB-C kabel.
U bočnoj traci Findera odaberite uređaj.
Putem kartice Općenito, omogućite opciju „Show this iPhone when on Wi-Fi“
Kliknite Primijeni i sada će se vaš uređaj prikazati u bočnoj traci Findera putem Wi-Fi mreže.

Uvijek kada iOS uređaj povežete sa svojim Mac uređajem, sadržaj će se automatski sinkronizirati, a ikona uređaja bit će prikazana u Finderu. Ako uvijek želite provjeriti je li postupak sinkronizacije zbilja u tijeku, onemogućite opciju „Automatski sinkroniziraj kada je ovaj iPhone povezan“.

Prije no što odvojite svoj iOS uređaj od Mac uređaja, kliknite Izbaci. Tako će ikona uređaja nestati iz bočne trake Findera, ali sinkronizacija putem Wi-Fi mreže i dalje će biti aktivna.

Sinkronizacija putem Wi-Fi mreže sporija je nego putem kabla. Ako povežete svoj iOS uređaj s Mac uređajem dok traje sinkronizacija putem Wi-Fi mreže, sinkronizacija se nastavlja putem kabla. Ako isključite kabel koji povezuje dva uređaja tijekom sinkronizacije, ona se zaustavlja. Nastavlja se tek kada ponovno povežete uređaje putem kabla ili putem Wi-Fi mreže.