Pet novih značajki aplikacije Mail u iOS-u 13

Aplikacija Mail obično je prolazila ispod radara u ranijim ažuriranjima softvera. Međutim, iOS 13 donio je mnoštvo novih značajku za tu aplikaciju. Pogledajmo što se sve promijenilo.

Odaberite različite boja za označavanje

U izborniku za odgovaranje, sada možete birati između različitih zastava za označavanje poruka. Iako su različite, sve će se označene poruke nalaziti na istom mjestu – u kartici Flagged. Bilo bi lijepo da postoji više mapa u kojima su sortirane različito označene poruke, ali to ćemo još morati pričekati.

Nova alatna traka za formatiranje i priloge

Iako je nova alatna traka tipkovnice dostupna u nekoliko aplikacija, osobito je korisna u Mailu. Toj alatnoj traci možete pristupiti kad god želite dok pišete poruku. Samo dodirnite tipku sa simbolom „</>“ s desne strane trake s predviđanjem teksta iznad tipkovnice.

Počevši od lijeve strane, možete: dodati bogato formatiranje teksta, priložiti fotografije i videa, priložiti fotografiju i video iz aplikacije Kamera, priložiti datoteku iz aplikacije Datoteke, skenirati dokument i dodati crtež.

Formatiranje teksta

U novoj alatnoj traci postoji i opcija za bogato formatiranje teksta, koja uključuje opcije za formatiranje i stiliziranje teksta. Neke od tih opcija već su bile dostupne ranije putem kontekstualnog izbornika, ali njega je uvijek bila gnjavaža upotrebljavati.

Na traci za formatiranje dodirnite ikonu „Aa“ na lijevoj strani. Kada je u pitanju stiliziranje riječi, možete ih podebljati, koristiti italik i podcrtavanje te precrtavanje, promijeniti slova, povećati i smanjiti veličinu slova te mijenjati boju teksta. Možete dodati i popise označene brojevima ili simbolima, mijenjati poravnanje, uvlačenje, te dodavati citate.

Promijenite zadani font

U opcijama za formatiranje teksta napokon možete promijeniti Appleov zadani font ( San Francisco). U opciji „Default Font“ imate ponuđeno više od 80 opcija, uključujući Helvetica Neue, American Typewriter, Arial, Courier, Futura, Helvetica i Times New Roman. Također, sve posebne fontove koje ste sami dodali moći ćete vidjeti ovdje.

Možete napraviti sliku cijelih poruka

Kao i sa internetskim stranicama u Safariju, možete izraditi snimku e-maila, odabrati Cijela stranica te dobiti PDF verziju poruke, koju pak možete uređivati odmah, spremiti za kasnije ili poslati nekome.