Ultimate Ears Boom 3 i MegaBoom 3 | TEST

Dva, potencijalno JBL- ubojita Bluetooth zvučnika su stigla u naš ured na testiranje. Može li Logitechov pod-brend osvojiti ovo prilično puno tržište?

Da budem iskren, nikada nisam čuo za brend Ultimate Ears (UE), sve dok nam uređaji nisu dostavljeni. Kako se ispostavilo, to je u potpunosti bila moja krivnja, jer se UE sa svojom serijom Boom zvučnika na tržištu nalazi od 2013. godine, te je podbrend Logitecha.

Dakle, možemo pretpostaviti da njihovi prethodni uređaji nisu bili najveći hitovi (barem u našoj zemlji) na tehnološkoj sceni. Ali sada imamo treću verziju najmanjeg i najvećeg člana asortimana, s malom prilagodbom, jer MegaBoom nije imao svoje 2. izdanje. Jedina razlika između ova dva uređaja je njihova veličina, a samim time i njihov zvuk.

Kada je riječ o nazivu, moram dodati da smatram kako su inspiraciju za naziv MegaBoom vrlo vjerojatno našli u Mega Shark vs. Giant Octopus filmu i njemu sličnima, koje ni uz najbolju volju ne mogu nazvati blockbusterima. Predložio bih nazive poput UberBassa, Ghetto Blastera i Window Shaking koje bi mogli dodati u ponudu, jer su jednako sofisticirani.

Kada sam uzeo kutije u ruke, to mi je odmah obrisalo podrugljivi osmijeh s lica. Lijepo je držati životopisne, sretne i šarene pakete. To jasno pokazuje ciljanu publiku zvučnika: mlade ljude koji cijeli dan kruže gradom i vole glasnu glazbu.

A što oni vole? Bas, naravno – glasio je odgovor kreativnog tima Ultimate Ears-a te su s lakoćom u to uvjerili i one koji donose odluke. Oba zvučnika imaju teške basove; što nije nužno prednost, jer čini cijeli zvuk malo pogrešnim. Oni koji vole izraženi bas će to obožavati, ali čaše će podrhtavati na policama čak i kada svira Mozart.

Međutim, dodatne značajke Ultimate Ears-ovih zvučnika su bila zaista uvjerljive. S jedne strane, oba uređaja su potpuno vodootporna, što je odlično svojstvo jer većina ciljane publike vjerojatno voli provoditi vrijeme uz vodu. S druge strane, oba zvučnika znaju neke genijalne trikove.

Na primjer, zvučnici se mogu jednostavno sinkronizirati. Mreža može imati do 150+ uređaja koji su povezani skupa. Dakle, ako u vašem društvu ima nekoliko UE zvučnika, možete stvoriti odlično ozvučenje. Osim toga, na raspolaganju vam je i aplikacija putem koje možete upravljati svim zvučnicima.

Zahvaljujući njihovim oblicima, možete ih postaviti na mnoga različita mjesta: možete ih objesiti, staviti ih u vaš ruksak i zbog svog ozvučenja od 360º, zvuk se neće nimalo promijeniti. Vrijeme trajanja baterije je također izvanredno, obećanih 15-20 sati nisu samo trik, jer baterija zaista traje toliko.

Zvučnici izgledaju prilično iznenađujuće. Sviđaju mi se njihove nevjerojatne boje, cilindričan oblik i naglašene tipke za glasnoću. Ali nisu svi bili tako zabavljeni kao ja. Najčešća kritika bila je da kada ih stavite na noge, izgledaju kao crkve s ogromnim križem na prednjoj strani, što je prilično istinito. Jasno možete vidjeti da su im dizajneri željeli dati izgled ogromne baterije.

Na bočnoj strani uređaja možete pronaći statusno LED svjetlo, gumb za uključivanje/isključivanje, priključak za punjenje (možete kupiti i stanicu za punjenje) i takozvani Magic Button. Kada bih želio biti sarkastičan, rekao bih da je najveća magija ovog gumba njegovo postojanje. Uglavnom zato što nije ništa drugo nego ogromni gumb za reprodukciju/pauzu koji je nov u Boom obitelji. Inače, zna nekoliko trikova, kao što je petljanje s Apple Music popisom za reprodukciju i ostalima.

Sve u svemu, rekao bih da su UE-ovi najnoviji Boom zvučnici odlični proizvodi za svoje cijene. Očito, ne pripadaju u high-end kategoriju, ali nedostatke u zvuku potpuno nadoknađuju dodatci i pametne funkcije, zajedno s jednim od najboljih trajanja baterije u ovom žanru.