Uštimajte Apple Watch za što preciznija mjerenja

Apple Watch vam pomaže pratiti dnevne ciljeve na temelju vaših osobnih informacija. Oslonite se na sljedeće trikove kako bi sva mjerenja bila što preciznija.

1. Ažurirajte svoje osobne podatke

Na temelju vaših osobnih podataka – poput visine, težine, dobi i spola – vaš Apple Watch može izmjeriti koliko kalorija dnevno trošite. Da biste ažurirali te osobne podatke, otvorite aplikaciju Watch na svom iPhoneu, dodirnite My Watch, a potom idite na Health. U gornjem desnom kutu idite na opciju Edit, te provjerite i promijenite podatke ako je potrebno.

2. Prikupljajte bodove za kretanje i vježbanje

Svaka puna minuta kretanja koja je jednaka ili napornija od brzog hodanja pomaže vam zatvoriti dnevne prstene kretanja i vježbanja. U slučaju osoba u kolicima, mjerenje se temelji na brzim guranjima. Sve aktivnosti manjeg intenziteta mjere se samo kao bodovi kretanja.

Ako želite prikupiti bodove za vježbanje dok hodate, neka vam se ruka na kojoj nosite Apple Watch prirodno kreće. Na primjer, radije držite uzicu psa u drugoj ruci, dok vam se ruka na kojoj nosite sat neometano njiše. Ako to nije moguće jer, primjerice, gurate kolica, i dalje možete osvojiti bodove za vježbanje putem aplikacije Workout. Otvorite tu aplikaciju na svom Apple Watchu i idite na Outdoor Walk. Aplikacija Activity oslanja se na pokrete ruku te mjerač brzine kako bi pratila kretanje, ali aplikacija Workout uz to koristi i senzor za mjerenje otkucaja srca te GPS.

3. Pobrinite se da je opcija Wrist Detection uključena

Ako je opcija Wrist Detection isključena, ne možete osvajati bodove i vaš Apple Watch ne može pratiti vaš napredak. Senzor za praćenje otkucaja srca neće raditi u pozadini dok odmarate ili lagano šetate. Da biste provjerili tu postavku, idite na aplikaciju Apple Watch na svom iPhoneu, potom otvorite karticu My Watch te dodirnite Passcode. Provjerite je li opcija Wrist Detection uključena.

4. Pravilno nosite svoj Apple Watch

Ako pravilno stavljate svoj sat na zapešće – ne prečvrsto i ne prelabavo, kako bi koža imala prostora za disanje – bit će vam udobnije i svi će senzori nesmetano i pravilno raditi.

5. Najpreciznije mjerenje otkucaja srca

Kako bi senzor za praćenje rada srca radio što pravilnije dok upotrebljavate aplikaciju Workout, pobrinite se da je vaš sat pravilno smješten na vašem zapešću. Senzor mora biti u stalnom doticaju s vašom kožom.

Ako uključite opciju Power Saving Mode dok hodate ili trčite, senzor za praćenje rada srca automatski će se isključiti. Da biste onemogućili opciju Power Saving Mode, idite na aplikaciju Apple Watch na svom iPhoneu, pa dodirnite Workout > Power Saving Mode.

Ako isključite opciju Heart Rate u postavkama sigurnosti, također nećete mjeriti rad srca. Da biste omogućili tu opciju, idite na aplikaciju Apple Watch na svom iPhoneu, pa dodirnite Privacy > Heart Rate.

6. Odaberite najprikladniju vježbu

Kada upotrebljavate aplikaciju Workout, odaberite odgovarajuću vježbu. Ako trčite na traci za trčanje, odaberite Indoor Run, a ako radite vježbe koje se ne nalaze na popisu, odaberite opciju Other.

7. Kalibrirajte svoj Apple Watch

Kada govorimo o brojanju kalorija, dobit ćete najpreciznije moguće podatke ako kalibrirate svoj Apple Watch. Tako će sat naučiti sve potrebno o vama, poput vaše razine kondicije i prosječnog broja koraka.